Risicogestuurde aanpak van brandveiligheid in de praktijk
Online lezen  |  Doorsturen  |  Aanmelden  |  Afmelden  |  Gegevens wijzigen
 
nieuwsbrief
nummer 5, februari 2017
 
Geachte lezer,
 
Voor een risicogestuurde aanpak van brandveiligheid is het betrekken van de werkvloer essentieel. Alle reden dus om ervoor te zorgen dat het brandveiligheidsbeleid goed wordt vertaald naar de praktijk. In deze nieuwsbrief een aantal mooie voorbeelden daarvan.
 
Vriendelijke groet,
De Zorg Brandveilig
 
Amsterdam pakt brandveiligheid samen aan
In de regio Amsterdam zijn zorginstellingen, gemeente, brandweer en GHOR een samenwerking gestart gericht op een risicogestuurde aanpak van brandveiligheid. Robert Thijssen van SIGRA en Kees van Hesteren van het BovenIJ Ziekenhuis, vertellen over het unieke verband. “Het is gewoon heel slim om andere mensen over je schouder mee te laten kijken.”
Lees het interview  >>
 
Twitter LinkedIn Facebook
 
Watermist en eigen trainingscentrum voor Reinier de Graaf Gasthuis
Tijdens de bouw van het nieuwe gasthuis van het Reinier de Graaf ziekenhuis in Delft is veel aandacht geschonken aan risicogestuurde brandveiligheid. Twee van de meest in het oog springende maatregelen: een watermistsysteem en een eigen trainingscentrum waar jaarlijks 2.200 medewerkers worden getraind. “Voor verpleegkundigen is dit ideaal!”
Lees het interview  >>
 
Twitter LinkedIn Facebook
 
Table-top-oefening Eerste Hulp Bij Ontruimen
Een ontruimingsoefening waarbij alle medewerkers betrokken zijn, is niet altijd even makkelijk te organiseren. Een table-top-oefening kan uitkomst bieden. Veiligheidsregio Utrecht maakte de instructiefolder ‘Eerste Hulp Bij Ontruimen’ en stelde een LEGO table-top-koffer speciaal voor de zorg samen.
Lees meer  >>
 
Twitter LinkedIn Facebook
 
Hoe organiseer je goede interne noodhulp?
VeiligheidNL heeft een boekje samengesteld over de organisatie van interne noodhulp. Aan de hand van praktijkcases van tientallen organisaties – waaronder zorginstellingen – wordt een goed beeld gegeven van een goede bedrijfshulpverlening in de praktijk.
Download het boekje  >>
 
Twitter LinkedIn Facebook
De Zorg Brandveilig is een programma van Brancheorganisaties Zorg en Brandweer Nederland