Terugblik op congres, lancering Ik maak de zorg brandveilig en meer 
Online lezen  |  Doorsturen  |  Aanmelden  |  Afmelden  |  Gegevens wijzigen
 
nieuwsbrief
nummer 7, juli 2017
 
Geachte lezer,
 
Dat de omslag van een regelgerichte naar een risicogestuurde aanpak van brandveiligheid belangrijk blijft, benadrukten Brandweer Nederland, Branchorganisaties Zorg en het ministerie van VWS afgelopen week weer tijdens het congres De Zorg Brandveilig. In deze nieuwsbrief een terugblik op dat succesvolle congres, een praktijkverhaal van UMC Utrecht én veel materialen om in te zetten op de werkvloer.
 
Vriendelijke groet,
De Zorg Brandveilig
 
Alle presentaties van congres De Zorg Brandveilig zijn nu beschikbaar
Ruim 200 professionals uit verschillende zorgbranches bezochten op 26 juni het eerste congres De Zorg Brandveilig. Congres gemist of alles nog eens nalezen? Een verslag en alle presentaties zijn vanaf nu beschikbaar.
Lees meer  >>
 
Twitter LinkedIn Facebook
 
Ik maak de zorg brandveilig: voorlichtingsmaterialen voor medewerkers, cliënten en patiënten
Medewerkers, cliënten en patiënten vervullen een belangrijke rol in het voorkomen van en het handelen bij brand. Aan de hand van herkenbare thema’s als roken, koken en veilig vluchten is voor deze groepen onder de noemer ‘Ik maak de zorg brandveilig’ een reeks voorlichtingsmaterialen met tientallen tips ontwikkeld. Alle materialen zijn gratis te downloaden en in te zetten in de eigen organisatie.
Lees meer  >>
 
Twitter LinkedIn Facebook
 
VRU lanceert toolbox brandveiligheid voor medewerkers
Veiligheidsregio Utrecht (VRU) heeft met ondersteuning van De Zorg Brandveilig de ‘Toolbox brandveiligheid in de zorg’ ontwikkeld. Met deze toolbox kunnen medewerkers zelf en met collega’s aan de slag met de thema’s brandveiligheid en zorgcontinuïteit. De toolbox bestaat o.a. uit filmpjes en een table-top-oefening.
Lees meer  >>
 
Twitter LinkedIn Facebook
 
UMC Utrecht 'weet dat het goed zit met brandveiligheid'
UMC Utrecht heeft een eigen bedrijfsbrandweer voor onder andere brandbestrijding, ontruimen en trainen. Hiermee vervangen ze hun BHV-organisatie en vangen ze zo’n tachtig procent van de alarmmeldingen af van brandweer Utrecht. “Ik weet gewoon dat het hier wel goed zit met de brandveiligheid."
Lees meer  >>
 
Twitter LinkedIn Facebook
De Zorg Brandveilig is een programma van Brancheorganisaties Zorg en Brandweer Nederland